Kunstigümnaasiumis on õpilastel varjud

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstigümnaasium.
Tartu Kunstigümnaasium. Foto: Sille Annuk / Postimees

Põhikooli lõpuklasside õpilased saavad tänasest kolme nädala jooksul õpilasvarjuprojekti raames maitsta, milline on elu Tartu kunstigümnaasiumi keskkooliastmes.


Varjuks registreerunud osalevad ühe koolipäeva jooksul kunstigümnaasiumi tundides ja saavad ettekujutuse keskkooliastme igapäevaelust.

Kunstigümnaasiumi huvijuht Ivi Tigane arvab, et õpilasvarjupäev on väärt kogemus igaühele, sõltumata sellest, kas varjuks käinud õpilane soovib jätkata haridusteed kunstigümnaasiumis või mõnes muus koolis.

Idee õpilastelt

Õpilasvarjupäeva idee tuli Tartu kunstigümnaasiumi 12. klassi õpilastelt. «Täpsemalt on mõtte taga 12.b aktiivsed noormehed, kes olid käinud töövarju- ja tudengivarjupäevadel,» ütles Tigane.

Poisid mõtlesid, miks mitte korraldada hoopis põhikooliõpilastele päev gümnaasiumiõpilaste varjuna. Nende ideele pani kool õla alla ja üheskoos seda päeva ka korraldatakse.

«Koolid korraldavad tavaliselt avatud uste päevi, meie õpilasvarjupäev on selle teine vorm,» ütles Tigane. Ürituse heaks küljeks peab ta seda, et nii saab kooliga põhjalikult tutvuda. Tema meelest on levinud vale arusaam, et kunstigümnaasium on ainuüksi kunstikool. «Tegelikult on meil peale kunstiklassi ka väga tugev majandussuund,» lisas ta.

Paar nädalat tagasi registreerus haridusmessil Intellek­­tika varjupäevale üle 40 põhikooliõpilase.

«Kunstigümnaasiumi õpilased käisid ise Intellektikal kohal ja organiseerisid seal noorelt-noorele-suhtluse,» pakkus Tigane välja põhjuse, miks nii suur hulk õpilasi end kohe kirja pani. Interneti vahendusel oli möödunud reede hommikuks lisandunud veel kümmekond noort.

Kõik on valmis

Kunstigümnaasiumi 7.–12. klasside õppealajuhataja Vaike Paide on rahul: tunniplaanid on koostatud, varjud on õpilaste vahel ära jagatud ja muretsemiseks pole mingit põhjust. «Koolile on õpilaste omaalgatused väga tähtsad, juhtkond tuleb heale ideele rõõmuga vastu,» ütles Paide.

Varjuks on võimalik minna kõikidesse gümnaasiumiklassidesse nii kunsti kui ka majanduse õppesuunas. Ainult humanitaarklassi veel varjuks minna ei saa, sest see lisandub kunstigümnaasiumi uuest õppeaastast.

Õpilasvarjupäevad
• 28. veebruarist 18. märtsini.
• Kolme nädala jooksul võtab iga gümnaasiumiklass kord nädalas vastu kuni kümme õpilasvarju.
• Lisateave www.tkug.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles