Politsei karistas kooliõpilastele džinni ostnud meest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik alkomeetriga.
Politseinik alkomeetriga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alaealiste soovile vastu tulnud 52-aastane Tartumaa mees peab nüüd oma tegu kahetsema, sest politsei määras talle noorukitele alkoholi ostmise eest rahatrahvi.


Juhtum ise leidis aset Tartu rahu aastapäeval, 2. veebruaril, kui politseile teatati kahest joobes õpilasest ühes Tartu maakonna koolis, vahendas Lõuna prefektuur. Konstaabel läks asja uurima ning leidis eest noored vanuses 15 ja 16 aastat, kes olid tühjendanud kahepeale kaheliitrise pudeli džinni.

Kuna alaealistele ei tohi alkoholi müüa, olid nad joogi saamiseks pöördunud erinevate täiskasvanute poole. Neist üks nõustus napsi ära ostma.

Noortele kutsuti esmalt kiirabi. Meedikud vaatasid noorukid üle ning politsei andis lapsed vanemate hoole alla.

Tartu politseiosakonna juht Kaja Suur on hämmeldunud, et täiskasvanud inimene peab laste tervisest olulisemaks oma sõbramehe mainet alaealiste silmis. «Teades, milline oli laste seisund, oli õnn, et nad jäid napsitamisega vahele kiiresti, sest sellises seisundis talvel kuhugi külma kätte jäämine oleks võinud lõppeda halvasti,» nentis Suur.

Noortele alkoholi ostvad «abimehed» ei tee neile heategu, rõhutas Suur. Lapse organism ei kannata alkoholi. «Ebakaines olekus võib ette tulla nii õnnetusi kui tegusid, millest endale hiljem aru andmine ei tee neid olematuks.»

Alaealistele alkoholi kättesaadavaks tegemisega seotud süüteod on alanud aastal politsei teravdatud tähelepanu all ning sellise teo eest näeb alkoholiseadus ette kuni 1200 euro suuruse rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles