Tartu, Laeva ja Piirissaare vald panevad leivad ühte kappi (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu, Laeva ja Piirissaare valla ühinemisel tekkiva omavalitsuse keskus hakkab asuma Tartu vallas Kõrvekülas.
Tartu, Laeva ja Piirissaare valla ühinemisel tekkiva omavalitsuse keskus hakkab asuma Tartu vallas Kõrvekülas. Foto: Margus Ansu

Tartu, Laeva ja Piirissaare valla ühinemislepingu avalikul väljapanekul 17. novembrist 8. detsembrini ei teinud nende omavalitsuste elanikud lepingu kohta ühtegi ettepanekut.

Et teada saada elanike arvamus ühinemise kohta, korraldati Tartu ja Laeva vallas rahvaküsitlus 5.–12. detsembrini, Piirissaare valla rahvaküsitlus oli 7. ja 11. detsembril.

Laeva valla kodulehe teatel osales küsitlusel kõige agaramalt Piirissaare rahvas. Selles vallas rahvaküsitluse nimekirja kantud 102 elanikust 68 (66,7%) osales küsitlusel, ühinemise poolt oli 67 vastajat, vastu üks.  

Laeva vallas nimekirja kantud 641 elanikust osales küsitlusel 39 (6,1%) inimest. Ühinemist pooldas 26 vastanut, 13 oli vastu. Tartu vallas nimekirja kantud 5759 elanikust osales küsitlusel 71 inimest (1,2%). Ühinemist pooldas 37 vastajat, vastu oli 34.

Järgmisel teisipäeval, 20. detsembril kogunevad Jääaja keskuses Tartu, Laeva ja Piirissaare vallavolikogud ühisistungile. Päevakorras on elanike arvamuse väljaselgitamise tulemuste kinnitamine, ühinemislepingu kinnitamine ning haldusterritoriaalse korralduse muutmise taotlemine.

Tartu, Laeva ja Piirissaare ühinemisel moodustuv omavalitsus keskusega Kõrvekülas hakkab kandma nime Tartu vald.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles