Keevitaja Uku otsib tööd juba 13 kuud (1)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba üle aasta tööd otsinud keevitaja Uku oli võtnud lehetoimetusse kaasa märkmiku, kus on kirjas nende 83 firma kontaktandmed, kuhu ta on pöördunud. «Muidugi on ka selliseid töökohti, millel pole minu erialaga mingit pistmist. Näiteks kotletivalmistaja, taksofirmasid olen proovinud, öövalvurikohti vaadanud,» ütleb ta. Palgad on olnud täitsa «nitševoo», aga sageli ei helistata isegi tagasi.
Juba üle aasta tööd otsinud keevitaja Uku oli võtnud lehetoimetusse kaasa märkmiku, kus on kirjas nende 83 firma kontaktandmed, kuhu ta on pöördunud. «Muidugi on ka selliseid töökohti, millel pole minu erialaga mingit pistmist. Näiteks kotletivalmistaja, taksofirmasid olen proovinud, öövalvurikohti vaadanud,» ütleb ta. Palgad on olnud täitsa «nitševoo», aga sageli ei helistata isegi tagasi. Foto: Margus Ansu

Töövõimereform peaks tööle aitama tuhanded inimesed, kes seni puude tõttu kodus istunud, kuid millegipärast ei leia tööd tubli tervisemuredega keevitaja.

Nüüd on juba üle aasta sellest, kui Uku eelmisest töökohast lõpparve sai. Ta oli keevitaja ettevõttes, kus tehakse, nagu arvata võib, palju metallitööd. 

Uku ei taha täisnime all esineda. Ta leiab, et kuulsust pole vaja ning võib-olla teeb see töö leidmise veel raskemaks. Ta ei taha ka tööandja nime avaldada, kuid olgu öeldud, et tööaastaid sai seal kokku üheksa. 

Uku suhtumisele ja oskustele polnud tööandjal etteheiteid, põhjus oli mujal. Nii kinnitati ettevõttest. Uku ütleb, et temale oli see elu parim töökoht, kõik sobis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles