Kassi tapnud mees läheb vangi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu maakohus tunnistas detsembri alguses 22-aastase Hendri Lillepooli kokkuleppemenetluses süüdi kassi tapmises ja mõistis talle koos teiste kuritegudega ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest kohe tuleb ära kanda neli kuud.

Tartu maakohtu kinnitusel tuleb mehel ülejäänud vangistus kanda tingimisi kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas meest kolmes tänavu toime pandud kuriteos. Süüdistuse järgi tappis ta 16. novembril Jõgevamaal Pajusi vallas Vägari külas laste nähes tema teele jäänud kassi. 13. veebruaril lõhkus ta Jõgeval maha 37-aastase mehe kasutuses oleva korteri ukse ja tungis ebaseaduslikult sisse. 13. märtsil peksis ta Jõgeval korteris 39-aastast meest, tekitades talle vigastusi.

«Samavõrd kui on taunitav igasugune vägivald inimsuhetes, on lubamatu loomade julm kohtlemine ja surmamine. Olen rahul, et ka looma avalikus kohas ja laste silme all tapnud inimene on saanud jõhkra teo eest reaalse vanglakaristuse,» märkis ringkonnaprokurör Anneli Hinto pressiesindaja vahendusel.

Vanglasse peab Lillepool minema vahetult enne jõule ehk 22. detsembril. Samuti tuleb tal kannatanule hüvitada omavolilise sissetungiga tekitatud kahju ja tasuda menetluskuludena 1014 eurot.

Lillepooli on kriminaalkorras karistatud ka varem. Tal on varguste eest kaks kehtivat karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles