Ahhaa paisub senisest veelgi suuremaks

Ahhaa juurdeehitis on plaanitud Tigutorni-poolsesse külge. Ovaalse kujuga ehitisel on kaks korrust ja avatud katus.

FOTO: eskiis

Ahhaa keskus plaanib lähiaastatel ehitada senisele peahoonele külge katuseterrassiga kahekorruselise juurdeehitise, mis peaks leevendama ruumikitsikust.

Tellijale

Ahhaa teaduskeskuse juhi Andres Juure sõnul on kavandatav laiendus planeeritud praeguse ajutiste näituste saali Tigutorni-poolsesse otsa. «Meil on seal väike jupp muru ja natukene majandushoovi parklat läheb samuti selle alla,» selgitas ta ehitise asukohta.

Laiendusega tahetakse vähendada teaduskeskuse ruumipuudust. Juure sõnul planeeriti Ahhaa umbes sajale tuhandele huvilisele aastas, kuid juba mitu aastat on külastatavus olnud üle kahesaja tuhande.

Tagasi üles