Kodusel suurvõistlusel pääses poodiumile ka eestlasi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpalliklubi Triiton mängija Artur Ajupov võitis alla 15-aastaste poiste vanuseklassis kodustel Euroopa karikavõistlustel üksikmängu.
Sulgpalliklubi Triiton mängija Artur Ajupov võitis alla 15-aastaste poiste vanuseklassis kodustel Euroopa karikavõistlustel üksikmängu. Foto: Erakogu

Eesti aasta kõige kõrgema tasemega noorte sulgpalliturniiril Tartus osales läinud nädalavahetusel ligi 400 sportlast 12 riigist.

Sulgpalliklubi Triiton treeneri Rainer Kaljumäe sõnul hoidis eestlaste lippu kõrgel Kati-Kreet Marran Nõo sulgpalliklubist, kes võitis juunioride ehk alla 19-aastaste konkurentsis nii üksikmängus kui paarismängus Mari-Ann Karjusega (Tondiraba sulgpallikool) hõbemedali. Marran pani ilusa punkti oma juunioriturniiridele, sest uuest aastast tuleb tal keskenduda juba täiskasvanute klassile.

Veel väärib märkimist Tartu Triitoni meespaari Karl Kerdi ja Marcus Lõo ning segapaari Karl Kerdi ja Liisa Tanniku veerandfinaali jõudmine. Meespaari veerandfinaalis kaotati hilisematele võitjatele kaksikvendadele Matthew ja Christopher Grimleyle Šotimaalt, kes tegid puhta töö. Nad olid mõlemad finaalis ka meesüksikmängus, kus juba harjumuspäraselt osutus vendadest paremaks Christopher. 

Naisüksikmängus läks esikoht Venemaale, segapaarismängus Rootsi ja naispaarismängus Poola.

Alla 17-aastaste vanuseklassis oli edukaim Šotimaa, võideti esikoht nii segapaaris- kui ka naisüksikmängus. Meespaarismängu esikoht läks Poola, meesüksikmängu esikoht Soome ja naispaarismängus Venemaale. 

Estonian Youth Internationalil, kus osalesid alla 11-, 13- ja 15-aastased, saavutas eestlastest ainsa esikoha sulgpalliklubi Triiton mängija Artur Ajupov, kes võitis alla 15-aastaste poiste vanuseklassi üksikmängu. 

Ülimalt edukas oli Venemaa koondis, võites 14 esikohta. Eestlastest jõudsid medalitele sulgpalliklubi Triiton õpilased Marta Emili Teller ja Kadi Ilves alla 13-aastaste tüdrukute paarismängus ning Kert Veri ja Erik Georg Nõmme ning Andrei Schmidt ja Oliver Hani alla 13-aastaste poiste paarismängus. Nõo sulgpalliklubi mängijad Karl Aksel Männik ja Heili Merisalu saavutasid alla 11-aastaste segapaarismängus samuti pronksmedali.

Pealtvaatajatele loositi välja auhindu, kuid servimismängu peaauhind – 3000 eurot – jäi sel korral välja andmata ja jääb ootama järgmist aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles