Tudengid teevad tervishoiukõrgkoolis tasuta massaaži

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiukõrgkooli teraapiakabinetis on praktikal tudengid Karoliina Pertel (vasakul) ja Gerli Põdra.
Tervishoiukõrgkooli teraapiakabinetis on praktikal tudengid Karoliina Pertel (vasakul) ja Gerli Põdra. Foto: Tartu Tervishoiu Kõrgkool

Tartu tervishoiu kõrgkooli füsioterapeudi õppekava üliõpilased teevad  massaažipraktika esimest korda läbi kõrgkoolis endas, pakkudes õppetöö osana massaažiteenust.

Tartu tervishoiu kõrgkooli füsioterapeudi ja tervisekaitsespetsialisti õppekava juhi Anna-Liisa Tamme selgitusel teevad tänavu kaks füsioterapeudi õppekava üliõpilast massaažipraktika kõrgkoolis spetsiaalselt selleks loodud teenustekabinetis. Nad on kolmanda aasta üliõpilased ja töötavad praktikutest õppejõudude juhendamisel.

Praktika algas sel nädalal ja lõppeb kevadel.

Uuest sügisest jätkavad massaažipraktikaga kõrgkoolis massaaži eriala õpilased.

Tavapäraselt on Tartu tervishoiu kõrgkooli üliõpilased sooritanud praktikat mitmetes tervishoiuasutustes üle Eesti.

Silt uksel.
Silt uksel. Foto: Tartu Tervishoiu Kõrgkool

«Kuna tegemist on teenusega õppetöö osana, peab iga klient arvestama, et teenust osutab vastava spetsialisti juhendamisel siiski üliõpilane,» selgitas Tamm. Ta lisas, et praegu pakutakse tasuta massaažiteenust lisaks kõrgkooli personalile ka kõrgkooli praktikabaaside, Soinaste lasteaia, vaimse tervise hooldekeskuse, tööinspektsiooni ning politsei- ja piirivalveameti töötajatele.  Praegu on kaasatud need sihtrühmad, edaspidi plaanib kõrgkool pakkuda teenust ka linnarahvale.

«Kindlasti jätkame massaažipraktikat kõrgkoolis ka järgmisel õppeaastal ning selliseid teenuseid õppetöö raames on ka lisandumas.»

Praegu korraldatakse tervishoiukõrgkooli füsioterapeudi õppekavas ka regulaarselt eakate võimlemistunde ning neuroloogilise kahjustusega inimeste terapeutilise võimlemise tunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles