Koerad korraldasid lambaaias verepulma (3)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Enamasti kiputakse lammaste murdmisega seostama hunte, kuid läinud ööl Võrumaal tehtud tapatöö tõestab, et lammaste verd võivad himustada ka koerad.

Hommikul anti keskkonnaametisse teada, et Väimela kandis talu lambaaias on sündinud suurem murdmine – seitsmest lambast neli on tapetud, üks kadunud ja kaks vaakusid hinge.

Kohapeal käinud keskkonnaameti jahinduse spetsialist Margo Tannik tõdes, et vaatepilt oli kole ja üks vigastatud loomadest läheb kindlasti hädatapule. Tema sõnul näitavad murdmistunnused, et tapatöö tegid koerad, mitte hundid.

«Kihvajäljed olid külgede peal, rebitud oli villa, lisaks olid katki hammustatud lammaste kõrvad ja näod,» loetles Tannik koertele viitavat. Tapetud oli lõbu pärast, lammaste liha ei söödud. Tegutsenud oli vähemalt kaks inimese parimat sõpra.

Margo Tanniku sõnul on naabruskonnas olnud veel kaks murdmisjuhtumit, mis arvatakse olevat koerte tegu. Kohalikud jahimehed on küll arvanud, et ehk käivad lambaid murdmas hoopis šaakalid, kuid Tanniku hinnangul on see ebatõenäoline. Väimelast koguti ka murdjate DNA-proove, need peaks tooma loosse selguse.

Kuna koerte murtud lambaid riik ei hüvita, soovitas Tannik lambakasvatajal pöörduda politsei poole. Kui õnnestub teada saada koerte omanik, saab temalt kahjutasu välja nõuda. Jahindusspetsialist kutsub lambaomanikke üles valvsusele ja soovitab õhtuti lambaaedade väravad üle vaadata. Väimelas olnud see lahti unustatud.

Samuti soovitab ta koeraomanikel öösiti koerad ketis hoida, muidu võivad nad hulkudes teha tegusid, mille klaarimine võib hiljem kalliks maksma minna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles