Päevatoimetaja:
Richard Särk

Põgenike laste kingipakid lähevad tuleva nädala alguses teele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Täht Idas Eesti koordineerija Nelli Vassila.
Täht Idas Eesti koordineerija Nelli Vassila. Foto: Margus Ansu / Postimees

Novembri algusest kuni 5. detsembrini sai sarnaselt eelmise aastaga kampaania «Täht idas» kaudu teha kingitusi lastele, kes on sõja tõttu pagendatud oma kodumaalt. Kui mullu koguti põgenike lastele Eestis pakke viiesaja ringis, siis tänavu saabus kogudustesse ja Sõbralt Sõbrale kauplustesse 630 kinki, millele peaks veel natukene lisa tulema. 

See aasta koguti koos Läti ja Leeduga kingitusi Süüria ja Iraagi pagulaste lastele Jordaanias ja Sudaani pagulaste lastele Egiptuses. Reedese seisuga oli Täht Idas Eesti koordineerija Nelli Vassila sõnul kogutud kolme riigi peale 3560 pakki. Eesti pakke on seal umbes 630, millest 100 on Tartu kogunemispunktidesse jõudnud kingid.

Vassila tundis head meelt, et kinke koguti Eestis rohkem kui eelmine aasta. Ta lisas, et muidugi oleks võinud kinkide arv veel suurem olla. Vassila rääkis, et suurem osa pakke laekus kampaania viimastel päevadel ehk detsembri alguspäevadel, mis oli ka ootuspärane. Samuti toodi pakke veel pärast 5. detsembrit, mis natukene suurendab Eesti kinkide arvu.

Praegu toimub Lätis kingituste pakendamine suurematesse karpidesse, et neid oleks mugavam Jordaaniasse ja Egiptusesse saata. Lätist hakkab laev pakkidega liikuma tõenäoliselt esmaspäeval. Põgenike lapsed saavad esimesed kingitused kätte järgmise aasta alguses. 

Tagasi üles