Gildi galerii ennustab kukeaastat

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi galerii perenaine Roosi Pedassaar näitab vägeva sulestikuga kukepilti, autoriks Ekaterina Zelenova.
Gildi galerii perenaine Roosi Pedassaar näitab vägeva sulestikuga kukepilti, autoriks Ekaterina Zelenova. Foto: Aime Jõgi
  • Ekaterina Zelenova on maalinud uued linnupildid

Gildi galerii aastalõpuväljapanek annab teada Hiina kalendri kukeaastast, kuna kõik kuldsetes raamides akvarellid, mis seal näituseseinale seatud, kujutavad kukkesid.

On kuld- ja teemantfaasan, metsisekukk, paabulind, tavalised valged kodukuked – kokku 22 uhket isaslindu.

Fööniks.
Fööniks. Foto: Aime Jõgi

Nende autor on Ekaterina Zelenova, kes on päritolult moskvalanna, kuid kes elab juba aastaid koos perega Tartus.

See ei ole Zelenova esimene näitus Gildi galeriis.

Aasta eest olid sealsamas kesksel kohal hoopis kuldses raamis ahvid, mis sümboliseerisid ahviaasta ekstsentrilisust ja edasipüüdlikkust. Nüüd on ahviaasta läbi, ja kukeaasta tulekul. Nüüd võiks näituseseina kõige õnnetoovam lind olla fööniks.

Gildi galerii perenaine Roosi Pedassaar ütles, et igasse interjööri ei pruugi linnupildid sobida, aga näiteks mõnda hubasesse maakodusse või lastetuppa või kingituseks kellelegi, kes just on kukeaastal sündinud, sobib ju suurepäraselt.

Erialalt on Ekaterina Zelenova ökonomist, kes sai lapsepõlves Moskvas väga hea kunstihariduse ning keda on maalimisepisik kogu elu saatnud. Juba Moskvas saavutas ta kunstiga tegeldes edu ja tuntust.​

Kaklus.
Kaklus. Foto: Aime Jõgi

Ta linnupildid on otsekui loodusõpikust välja lõigatud, sest kõik värvid ja proportsioonid on tõelähedased. Ka Eesti ornitoloogiaühing on Zelenovat kui realistlikku linnumaalijat tunnustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles