Laupäeval näeb Tartus tippbreikareid ligi paarikümnest riigist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Battle of EST 2015. Pildil Rocking Gangz(Venemaa).
Battle of EST 2015. Pildil Rocking Gangz(Venemaa). Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme leiab Vanemuise kontserdimajas 16. korda aset rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle of EST (BOE). Osalema on oodata enam kui viissada tantsijat kaheksateistkümnest riigist.

Esmakordselt Euroopa võistluste ajaloos on tantsulahingusse oodata spetsiaalselt Tartu ürituse jaoks kokku pandud USA meeskonda, mis koosneb nelja meeskonna tipptantsijatest, kes kogunud arvukalt tiitleid maailma erinevatelt võistlustelt.

Oma  tiitlit tuleb kaitsma ka eelmisel aastal võitnud meeskond Koreast - Fusion MC. Eestist on otse peaüritusele pääsenud valitsev Eesti meister Crossing Stream.

Võsitlusel on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt, Kasahstanist, Usbekistanist ja mujalt.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad üles mitmed tantsijad ka teistes kategooriates: kavas on ka popping, hiphop, krump-kategooriad ning üks-ühe vastu võistlus, millest osavõtt on samuti kõigile avatud.

Noorte suure huvi tõttu on lisandunud varem juba laste breiktantsu lahinguid ja sellest aastast lisandub hiphop noorte (kuni 16-aastastele) kategooria.

Võistlustele eelnevad töötoad. Tantsulahingud algavad 10. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi kell 18 ning vältavad kella 22ni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles