Tulevasi smartovkasid ehivad kunstiteosed

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkunstnik Mall Nukke lõi konkursiks kavandi, mille järgi võiks mõne Tartu hruštšovka otsaseina ilmestada optilisi illusioone loov liblikatega kaunistatud maaling.
Popkunstnik Mall Nukke lõi konkursiks kavandi, mille järgi võiks mõne Tartu hruštšovka otsaseina ilmestada optilisi illusioone loov liblikatega kaunistatud maaling. Foto: Kavand

Peale selle, et kesklinna piirkonna 20 hruštšovkat saavad lähiaastatel nutikalt renoveeritud, on nende kortermajade ühistutel võimalik 54 kunstniku seast välja valida oma lemmik, kelle töö hakkaks hoonet või majaesist kaunistama.

Majade välisilme kavandamiseks korraldatud rahvusvahelisele võistlusele esitas oma töid tervelt 55 kunstnikku üle maailma. Vaid üks neist ei kvalifitseerunud. Lisaks Eesti tänava- ja maalikunstnikele ning skulptoritele oli osalejaid ka Hollandist, Poolast, Lätist, Tšiilist, Itaaliast, Brasiiliast, Argentinast, Norrast, Prantsusmaalt ja Ameerika Ühendriikidest.

Konkursi žürii liige Rene Tõnisson, kes on ühtlasi nutika linnaosa projekti ühe eestvedaja Balti uuringute instituudi juhatuse liige, sõnas, et nüüd hakkavad ühistud koostöös konkursi kuraatoritega välja valima enda majale sobivaimat kavandit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles