Tartus hukkus hommikul tulekahjus kaks vanemat naist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärna tänava tulekahjus hukkus kaks vanemaealist naist.
Pärna tänava tulekahjus hukkus kaks vanemaealist naist. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna hommikul kell 7.22 teatati päästekeskusele, et Tartus Pärna tänaval tuleb väikese hoovipealse maja (8 x 5 m) katuse alt suitsu. Kohale saabunud päästjad sisenesid majja ja leidsid toast kaks hukkunud vanemat naist.

Päästetöö juhi hinnangul oli sisepõleng kestnud pikemat aega, kuid tuli ei levinud suletud ukse tõttu kaugemale. Tulekahjus hävis toa sisustus ja vahelakke põles auk. Suitsandurit majast ei leitud.

Päästekeskuse menetlusinspektorite esialgsel hinnangul põhjustas tulekahju kilekotiga kapi juurde pandud tuhk. Kuumad söed süütasid kapi ja riided ning tuli levis voodini.

Päästeamet toonitab, et koldest võetud tuhka ei tohi mitte mingil juhul kilekotti panna. See tuleb asetada mittepõlevast materjalist anumasse, süttida võivatest esemetest eemale jahtuma. Enne tuha äraviskamist tasub veenduda, et selles ei oleks hõõguvaid söetükke.

«Palume tungivalt pöörata tähelepanu vanemaealiste lähedaste, tuttavate ja naabrite kodude tuleohutusele ning tuletada neile meelde suitsuanduri vajalikkust,» rõhutas Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu.

Uustalu märkis, et paari meetri kaugusel puitmajades elavatel naabritel oli seekord õnne, et põleng majast välja ei levinud, sest siis oleksid tõenäoliselt süttinud ka nende hooned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles