Aegade jooksul maailma eri paigusse rännanud eestlased võivad võõrsil omaks võtta kohaliku köögi, kuid on roogi, mis püsivad kajana kaugest kodumaast üle inimpõlvede.
Tellijale
Elagu eestlane või teises maailma otsas, mulgikapsad peavad ikka laual olema
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tulete, võtke ikka musta leiba ja Tallinna kilusid kaasa – sellist palvet on kuulnud ilmselt paljud eestlased, kes oma kodumaalt kaugel elavatele sugulastele või sõpradele külla sõidavad. Kuigi võõrsil elades võetakse ajapikku üle kohalik köök koos selle eripäradega, on maitseid, mis on eestlaste geneetilisse koodi justkui sisse kirjutatud ja püsivad seal üle inimpõlvede.