Nädala lõpus kuulutatakse Jõgeval välja jõulurahu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta jõulujooks.
2015. aasta jõulujooks. Foto: Erakogu

Sellel pühapäeval, 11. detsembril kell 16 kuulutab EELK piiskop Joel Luhamets Jõgeval üheteistkümnendat korda välja jõulurahu kogu Eestile. Tänavu saabub üle-eestiline jõulurahu kellahelina ja jooksuga.

Jõgeva linna jõulukuusel süütavad kolmanda advendiküünla ja jõulurahutule EELK Tartu piiskop Joel Luhamets, Jõgeva linnapea Raivo Meitus ja linnavolikogu esimees Mihkel Kübar.

Pärast küünla süütamist algab Jõgeva kultuurikeskuses advendikontsert. Esineb Arsise kellade ansambel solist Kristel Pärtnaga rahvusooperist Estonia. Nende esituses kuuleb ooperiviise ja lihtsaid jõululaule.

Enne jõulurahu väljakuulutamist tuleb spordiklubi Prorunner eestvedamisel Jõgeva linnas jõulujooks. Start jooksule antakse 11. detsembril kell 12 Jõgeva spordikeskuse Virtus juurest. Võistlusmaa pikkus on kümme kilomeetrit ja see kulgeb Jõgeva linna tänavatel. Rada on võimalik läbida ka kepikõndijatel.

Kohapeal on jõuluvana, kes kuulab jõulusoove ja saadab jooksjaid rajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles