Laupäeval peetakse kesklinnas jõululaata

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta jõululaadalised Tartu kesklinnas.
Eelmise aasta jõululaadalised Tartu kesklinnas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sellel laupäeval, 10. detsembril kell 11–17 leiab Tartu Raekoja platsil ja Küüni tänaval aset suur jõululaat, kuhu on oodata üle paarisaja kaupleja kogu Eestist.

Laadal pakutakse jõulukingitusteks sobivat käsitööd ja maitsvat toitu jõululauale. Käsitöövalik on suur, kaubeldakse nii kudumite, ehete ja punutiste kui ka keraamika, klaasikunsti ja sepistega. Traditsiooniliselt pakutakse laadal suures valikus suitsuliha- ja kalatooteid, verivorsti, hapukapsast, küpsetisi, mett ning maiustusi.

Sellel aastal on teiste hulgas laadal osalemise vastu rohkelt huvi tundnud heategevusorganisatsioonid, kes tulevad end tutvustama.

Laadal loob jõulumeeleolu muhe jõuluvana Uudu, kes ootab kell 12.30 ja 13.30 lapsi luuletusi lugema. Vahva tuleetenduse annavad pärastlõunal Zerkala tuletantsijad, sellele järgneb õnnevalamine kiigemetsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles