Koos luikedega lennanud naine jõudis Inglismaale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglanna Sacha Dench lendas motoriseeritud tiibvarjul Venemaalt koos väikeluikedega lindude talvitumiskohta Inglismaale. Vahepeatuse tegi ta ka Tartus Raadil endisel sõjaväelennuväljal.
Inglanna Sacha Dench lendas motoriseeritud tiibvarjul Venemaalt koos väikeluikedega lindude talvitumiskohta Inglismaale. Vahepeatuse tegi ta ka Tartus Raadil endisel sõjaväelennuväljal. Foto: Eili Arula

Septembri alguses alustas inglanna Sacha Dench motoriseeritud tiibvarjuga oma lennuteekonda Venemaa tundrast, et lennata väikeluige pesitsusaladelt koos lindudega läbi 11 riigi lindude talvitumispaika Inglismaal. Eile lõpetas ta oma enam kui 7000 kilomeetri pikkuse lennu.

Petšora jõe deltast lendu alustanud naine maandus oma lennumasinaga 21. oktoobril ka Tartus Raadi lennuväljal. Inglismaale lootis ta siis jõuda detsembri esimesel nädalal. Eile kella 12.30 paiku maandus ta Inglismaal Doveris. Reisi eesmärk oli lennata väikeluikede rännuteel ning näha, milliste takistustega peavad linnud sel ajal rinda pistma.

Veel paar päeva kavatseb Dench edasi rännata, et jõuda välja Slimbridge kaitsealale.

Väikeluiki ohustavatele teguritele ja liigikaitsele tähelepanu tõmbamiseks toetasid Eestist Denchi teekonda Eesti Maaülikool, Eesti Ornitoloogiaühing, keskkonnaamet, Eesti Tiibvarjuspordi Liit ja Tartu loodusmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles