Majandusteaduskond kolib ajutiselt vanasse rahvusarhiivi

, TÜ ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteaduskonnal tuleb järgmisest sügisest kolida Oeconomicumist Toomele Liivi tänavale vanasse rahvusarhiivi hoonesse.
Majandusteaduskonnal tuleb järgmisest sügisest kolida Oeconomicumist Toomele Liivi tänavale vanasse rahvusarhiivi hoonesse. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool ehitab Narva maanteele uue IT-keskuse, kus tulevikus õpivad koos IT-erialade, matemaatika- ning majandusõppe tudengid. Majandusteaduskonnal tuleb seetõttu järgmisest sügisest IT-keskuse ehituse ajaks kolida Oeconomicumist Toomele Liivi tänavale vanasse rahvusarhiivi hoonesse.

Ülikooli kantsler Andres Liinat ütles, et üks variante oli ka raudteejaama läheduses Kuperjanovi tänaval asuv endine ERMi hoone. Liinat selgitas, et rahvusarhiivi koridoride ja kabinettide paigutus oli aga teaduskonnale sobivam ning enne sissekolimist tuleb teha vaid sanitaarremont ja veidi elektritöid, panna paika videoprojektorid ja wifivõrk.

Liinati sõnul said nad Riigi Kinnisvara aktsiaseltsilt läinud nädalal lõpliku kinnituse, et vana rahvusarhiivi hoone antakse ülikoolile üürile. Ülikool on leppinud Riigi Kinnisvaraga kokku poolte kohustuses, üürisummas ja mis ruume täpsemalt üüritakse. Liinat lisas, et lepingu kohaselt kasutab ülikool ise vaid kahte alumist korrust, kuid omab teiste korruste suhtes allüüri õigust. Millise summa eest ülikool ruume üürib, et soovinud Liinat avaldada.

Majandusteaduskonna üliõpilaste küsitlusest selgus, et nad ei ole veel kursis, kus õppetöö järgmisel õppeaastal käib. Statistika eriala kolmanda kursuse üliõpilase Kristi Ernitsa sõnul ei ole neid sellest teavitatud. Instituudi uue, ajutise asukoha tõttu muutub tudengite koolitee endise majandusteaduskonna lähedastest ühiselamutest uuel õppeaastal 11–17 minutit pikemaks. 

Tartu ülikooli majandusteaduskonna kolmanda kursuse üliõpilase Maiko Kiisi sõnul õppetöö tingimused hullemaks ikka minna ei saa, sest praegune majandusteaduskonna hoone on nõukogudeaegne ja juba väga räsitud. «Toomemäele ongi mõnus kõmpida,» arvas ta uue koolitee pikkuse kohta.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pageli sõnul valmib uue IT-keskuse projekt järgmise aasta juuliks, seejärel korraldab ülikool ehitushanke ning ilmselt 2017. aasta sügisel algab ehitus. Uutes ruumides plaanitakse alustada õppe- ja teadustööd hiljemalt 2019. aasta sügissemestril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles