Riiulile lisandus uus sats terrakotasid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jaani kiriku terrakotaskulptuuride uurija ja restaureerija-konserveerija, kunstiteadlane Eve Alttoa tõstis reedel riiulile teiste hulgas selle poolskulptuuri, mis kaalub umbes 23 kilo ja mis on nii nagu tema kõrval teisedki valminud 14. sajandil.
Tartu Jaani kiriku terrakotaskulptuuride uurija ja restaureerija-konserveerija, kunstiteadlane Eve Alttoa tõstis reedel riiulile teiste hulgas selle poolskulptuuri, mis kaalub umbes 23 kilo ja mis on nii nagu tema kõrval teisedki valminud 14. sajandil. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal paigaldas Jaani kiriku terrakotaskulptuuride restaureerija-konserveerija Eve Alttoa kirikus riiulile kõikidele vaadata 30 keskaegset terrakotapead ja poolskulptuuri – kõik originaalid. Ta on need kolme aasta jooksul puhastanud ja konserveerinud.

Üks viimaseid oli umbes 23-kilone poolskulptuur, käes tekstilint, mis ripub viltu üle kõhu, ja peas kroon, mille alt paistavad vahvad lokid. «Nina on natukene kannatada saanud, aga muidu on ta üsna heas korras,» ütles Alttoa.

Krooniga ja kroonita

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles