Eesti riigi heaks tuleb tööd teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Tartu Tähetorni juures.
Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Tartu Tähetorni juures. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

«Tead Aadu, Eesti riigi heaks ei pea kogu aeg võitlema, vähemalt mitte rahuajal. Eesti riigi heaks tuleb tööd teha, ja hästi tööd teha,» tsiteeris Tartu linnavolikogu juht Aadu Must täna hommikul tuhatkonnale Tartu Tähetorni juurde Eesti Vabariigi 93. aastapäeva tähistama kogunenud taaralinlasele oma Vabadusristi kavalerist vanaisa.

«Töötame siis Eesti riigi heaks ja oma Tartu heaks ka,» kutsus Must üles.  

Must ütles kõigile tartlastele suure ja sügava tänu kõige eest, mis aasta jooksul on korda saadetud. Ta toonitas, et suure töö viljana on Tartu ellu on tagasi tulnud üks väärikas, meie riigi sünniaegade ja Tartu rahuga  seotud nimi – Jaan Poska, kelle nimeline gümnaasium siin uksed avab.  

Esinesid Tartu meeskoorid, Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli puhkpilliorkester ja Tartu Karlova Gümnaasiumi solistid.  Peale linnajuhtide pidasid pidupäevakõnesid Tartu Maavalitsuse, EELK Tartu Praostkonna ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindajad.

Pärast pidulikku koosviibimist Tähetorni juures siirdusid pidulised Tiigi seltsimajja Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdile «Laulud sini-must-valgel», kus esinesid Lauri Liiv ja Jorma Toots.

Homme on taas tööpäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles