Tartu ülikooli tudengid valisid välja lemmikõppejõud

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil üks neljast Tartu ülikooli tudengite poolt parimaks õppejõuks valitu, kirurgia lektor Marko Murruste.
Pildil üks neljast Tartu ülikooli tudengite poolt parimaks õppejõuks valitu, kirurgia lektor Marko Murruste. Foto: Margus Ansu

Selgusid neli Tartu ülikooli õppejõudu, kes on tudengite arvates neid möödunud õppeaastal kõige enam inspireerinud ning kelle õpetamisoskusi hinnati kõige kõrgemalt.

Ülikooli teatel valiti aasta õppejõud välja neljas kategoorias. Nendeks on prantsuse keele õpetaja Reet Alas humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas, didaktika lektor Liina Lepp sotsiaalteaduste valdkonnas, kirurgia lektor Marko Murruste meditsiiniteaduste valdkonnas ja analüütilise keemia professor Ivo Leito loodus- ja täppisteaduste valdkonnas.

Tartu ülikooli üliõpilaskonna esimees Reelika Alunurme hinnangul on inimeste kiitmine hädavajalik ning õppejõudude tunnustamine seega inimlikult positiivne ja vajalik. «Lihtne on rääkida parandamist vajavatest asjadest ja probleemidest - ja muidugi vajalik ka, sest kuidas me muidu areneksime. Kui aga midagi on tehtud hästi ja seda tunnustatakse, siis annab see inimestele juurde motivatsiooni ja kindlustunnet,» ütles Alunurm ülikooli pressiesindaja vahendusel. Samuti inspireerib õppejõudude tunnustamine ka tudengeid, lisas Alunurm.

Aasta õppejõud saavad endale mälestuseks erikujundusega hõbedast kihilise rinnamärgi, mille autor on ehtekunstnik Katrin Veegen. Auhinna märgile lisatakse rahaline preemia Tartu ülikooli professori ühe miinimumkuupalga ulatuses. Auhinnad antakse üle tunnustamisüritusel 13. detsembril Rotalia saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles