Tartlaste jõulusoovid kukkusid Soomes metsa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana Rovaniemil
Jõuluvana Rovaniemil Foto: SCANPIX

Lõuna-Soomes Lapinjärvi vallas Lapinkyläs leiti eelmisel sügisel metsast plastpurk, milles olid Tartust jõuluvanale teele saadetud kingisoovid.

Roger Wide ja Anders Svennas tegid metsas tööd, kui märkasid plastpurkki ja gaasiõhupalli tükke, kirjutab Loviisan Sanomat.

Umbes 50 sentimeetri kõrgune purk oli täis paberitükke, millele olid kirjutatud jõuluvanale mõeldud kingisoovid. Suur osa soovidest olid eestikeelsed, kuid mõni oli ka vene keeles.

Kokku oli purgis ligi 50 sedelit ja kõigil ei olnud soovitud asju. Inimesed olid pannud kirja näiteks unistuse töökohast või soovi veeta päev päikeselisel rannal.

Purk jõudis alles paar nädalat tagasi mitme inimesed vahendusel Valko rahvaülikooli keeleõpetaja Jarmo Sihvoneni kätte.

Ta asus siltide päritolu välja selgitama koos eesti keelt oskava kolleegi Viivi Tukiaga. Mitmel soovisedelil oli telefoninumber ja nii nad võtsid ühendust Eestis elava Kristina Rudenkoga.

«Kristinal ei mäletanud alguses midagi, kuid siis meenutas talle jõulupidu, kus sedeleid koguti,» jutustas Sihvonen.

Eelmisel nädalal tehti selgeks, et plastpurk pandi teele 2009. aastal Tartu Lõunakeskuse juurest.

«Kaubanduskeskuses sai 5. ja 12. detsembril kohtuda jõuluvanaga ja kirjutada talle kingisoovist. Kristina elab Tartus ja oli seetõttu kohal koos õega,» rääkis Sihvonen.

Sihvoneni jutu järgi kaalub purk mitusada grammi ja teekond oli umbes 200 kilomeetrit pikk. Selle teele saatmiseks oli vaja päris suurt gaasiõhupalli, oletas ta.

Õhupalli pani teele ilmselt Lõunakeskus. Sihvonen lubas selle välja selgitada ja kaaluda seda, milline saadetis sel aastal samas paigas teele saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles