Raeplatsi kiigemetsas juhtus õnnetus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiigemetsa püstitatud jalgrattad, millel sai valgustust juurde vändata, pärast õnnetust eemaldati.
Kiigemetsa püstitatud jalgrattad, millel sai valgustust juurde vändata, pärast õnnetust eemaldati. Foto: Kristjan Teedema

Raekoja platsil jõulu ajaks avatud kiigemetsas juhtus eile õhtupoolikul õnnetus, viga sai väikelaps.

Eile kella kaheksa ajal õhtul jäi umbes viie- kuni seitsmeaastane poiss kättpidi kinni kiigemetsas seisnud jalgratta väntmehhanismi vahele. Poisi kätt ei õnnestunud sealt kohe välja saada, sest lapsel olid seljas paksud talveriided. Kuni kiigemetsa töötajad keerasid mutrivõtmega lahti jalgratta ketti, jõudis kohale kiirabi, kes viis lapse TÜ kliinikumi. Kiigemetsa projektijuhi Ragnar Kekkoneni teatel tuli seal lahasesse panna lapse vasak pöial.

«Need jalgrattad on mõeldud jalgadega väntamiseks, laps aga väntas käega pedaale, üks käsi oli serva peal ja teine libises keti vahele,» kommenteeris  Kekkonen.

Pealtnägijate sõnul viibisid lapse vanemad samal ajal mõne meetri kaugusel, kuid ei osanud samuti õnnetust ette näha.

Elektri väntamiseks mõeldud kolm jalgratast viidi kiigemetsast ära kohe pärast õnnetuse juhtumist. Jalgratastele keevitatakse kaitse pedaalimehhanismi peale ja siis tuuakse need kiigemetsa tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles