Prügisõda ähvardab Tartus jäätmeveo hinda tõsta

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardlapalu prügila ümberlaadimisjaama veab segaolmejäätmeid mitu prügiettevõtet, nüüd aga tahab prügila haldaja piirata vastuvõttu Ragn Sellsi värvides autodele nii, et need võivad ümberlaadimiseks tuua ainult Tartu linna prügi.
Aardlapalu prügila ümberlaadimisjaama veab segaolmejäätmeid mitu prügiettevõtet, nüüd aga tahab prügila haldaja piirata vastuvõttu Ragn Sellsi värvides autodele nii, et need võivad ümberlaadimiseks tuua ainult Tartu linna prügi. Foto: Margus Ansu

Ragn Sells suurendas äkki prügivedu Aardlapalu jäätmejaama, mille aastaks plaanitud töömaht ammendub maikuuks. Haldaja juba sulges tõkkepuuga värava ja Tartu linn nõuab aru, miks Iru prügipõletustehas prügi impordib, aga kohalik prügi tuleb maha matta. 

Tartu linnaametnikud ei hoia värve tagasi, kui kirjeldavad olukorda, kuhu on viinud uus hankeleping Aardlapalu prügila jäätmejaama haldamiseks. «Sopranod omavahel,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Üks ei taha prügi vastu võtta, teine tahab jõuga sinna viia,» lisas Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. 

«Iru elektrijaam toob Soomest prügi ja ei võta vastu Eesti prügi, mistõttu on tekkinud suur koormus Aardlapalu prügilale,» sõnastas veel ühe vaate linnapea Urmas Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles