ERM kuulutab välja uue hoone ehituse hanke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue näitusemaja makett.
ERMi uue näitusemaja makett. Foto: Risto Mets

Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutuse (ERMES) täna toimunud nõukogu koosolekul otsustati, et rahvusvaheline hange Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitamiseks kuulutatakse välja reedel, 4. märtsil 2011.

«Rõõm on tõdeda, et me oleme liikunud oma rahvale lubaduste andmise etapist reaalsete tegude ja tulemusteni. Ehitaja, kes pärast neljandat märtsi avab hankedokumendid, peab mõistma, et sellega kaasnev vastutus on suurem kui ühegi teise objekti puhul, mida Eestis varem teostatud. See hoone ei ole pelgalt maja, vaid sümbol meie rahvale ja kindlus meie kultuuriloo talletamisele,» märkis sihtasutuse nõukogu esimees Laine Jänes ERMESi pressiteate vahendusel.

Minister Jänes tänas kõiki osapooli senise koostöö eest ekspertide, muuseumide kui ka ministeeriumite tasandil ning lootis veelgi tõhusamale ühistegevusele järgnevate aastate jooksul.

Lisaks kinnitati nõukogu tänasel koosolekul sihtasutuse eelmise aasta majandusaasta aruanne, juhatuse liige Peeter Mauer andis ülevaate sihtasutuse tegevustest 2011. aastal ja eeltööde hetkeseisust Tartus, Raadil Eesti Rahva Muuseumi uue hoone alal.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehituse maksumuseks on Euroopa Komisjonile ette valmistatud taotluse kohaselt 63 miljonit eurot, mis sisaldab nii hoone ehitust, piirnevate alade valmimist kui ka hoone ja näituste sisustamist. ERMi uue hoone rahastamine on kavandatud EL tõukefondide meetme «Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamine», riigieelarve ja Kultuurkapitalile laekuvate vahendite kaudu. Hoone valmimine on planeeritud 2014. aasta suvel.

Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutus loodi 2008. aasta jaanuaris Eesti Rahva uue hoone projekteerimise, ehitamise ja finantseerimise korraldamiseks ning hoone tulevase asukoha - Raadi territooriumi terviklikuks arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles