Lille maja kutsub draamaõpetajaid valguskujunduse ja füüsilise teatri koolituspäevadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Keerd viib läbi füüsilise teatri õppepäeva.
Renate Keerd viib läbi füüsilise teatri õppepäeva. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmise aasta 4. ja 5. jaanuaril korraldab Lille Maja koostöös Eesti harrastusteatrite liidu ja Tartu waldorfgümnaasiumiga Tartu draamaõpetajatele kaks koolituspäeva. Valgustehnika ja -kujunduse päeva juhendavad Taavi Toom ja Karl Marken, füüsilise teatri päeva Renate Keerd. 

Valgustehnika- ja kujunduse päeval tutvutakse erinevate valgustite ja nende omadustega ning saadakse aimu valguskujunduse põhitõdedest. Praktiliselt proovitakse läbi, kuidas teha kooliteatrit siis, kui kasutada on teatrivalgustid, ning kuidas luua lavastusele valguskujundust siis, kui neid ei ole.

Kuigi juhendaja Taavi Toom on lubanud olla Tartu kooliteatrite festivali  valguspuldis, on ta täiesti veendunud, et koolituse läbinud saavad seal ise suurepäraselt hakkama. Tema istub hea meelega julgestusena kõrval. 

Füüsilise teatri koolituspäeval otsitakse vastust küsimusele, kuidas luua kooliteatris füüsilisi, visuaalseid ja mängulisi kujundeid. Õpituba innustab katsetama ja otsima. Draamaõpetajad saavad ideid, kuidas julgustada õpilasnäitlejaid loovalt oma keha kasutama.

Juhendaja Renate Keerdi võib nimetada ka eesti füüsilise teatri lipulaevaks, kelle käe all on ka professionaalsed draamanäitlejad muundunud tantsijalikult füüsiliseks. 

Kuni 18. detsembrini on registreerimine avatud Tartu draamaõpetajatele ja juhendajatele, alates 19. detsembrist kutsume vabade kohtade olemasolul koolitusele ka muid huvilisi ja draamaõpetajaid mujalt. 

Lisainfo ja registreerimine: kooliteater.tartu.ee/2016 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles