Tartus ja Võrus näppasid kaheksa-aastased poest mänguasju

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjad.
Mänguasjad. Foto: AFP/SCANPIX

Kahes Lõuna-Eesti linnas pidid turvatöötajad sel nädalal tegelema kõigest kaheksa-aastaste varastega. Ehk annab nende lastega tegelemine nüüd tulemust, et nad rohkem seadustega pahuksisse ei satuks.

Turvafirma G4S teatel varastas kaheksa-aastane tüdruk 23. novembri hommikul Tartus ühest kauplusest mänguasju, ponisid ja erinevaid kinkekomplekte, ligi 43 euro väärtuses.  G4S turvatöötaja nägi, kuidas tüdruk suundus mänguasjariiuli juurde ning pani asju koolikotti. Lapsele kutsuti politsei. Kuna osade lelude pakendid said rikutud, tuli tema vanemal need tooted kauplusele hüvitada.

Sama päeva lõuna ajal varastasid kolm kaheksa-aastast poissi mängupüstoleid ja maiustusi ligi 64 euro väärtuses ühest Võru kauplusest. Ka seal nägid turvatöötajad pealt, kuidas lapsed poetasid lelud koolikotti ega kavatsenud nende eest maksta. Poisid anti üle politseile.

Tasub teada, et kuigi alla 14-aastaste laste puhul ei saa alustada väärteo- või kriminaalmenetlust, jätavad ka varasemas eas tehtud teod oma jälje. Väiksemate rikkumiste korral vesteldakse teo tõsidusest lapse ja vanematega. Korduvate tegude puhul  ootab ees alaealiste komisjon.

Hoidmaks ära lapse õigusrikkumisi, tuleb tunda huvi tema tegevuste kohta ning selgitada tegude tagajärgi. Mida kiiremini eksimustele jaole saada, seda suurem on tõenäosus hilisemad rikkumised ära hoida, selgitas G4Si pressiesindaja Reimo Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles