Postimehe uus kodu on täis moodsaid lahendusi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe Tartu toimetuse juhataja Tiina Reinart ja reporter Jüri Saar pidasid eile nõu toimetuse uutes ruumides. Kuuendalt korruselt avanev vaade Tartu uuele arenevale linnakeskusele ja linna südames asuv töökoht aitavad kaasa sündmuste kiirele kajastamisele.
Postimehe Tartu toimetuse juhataja Tiina Reinart ja reporter Jüri Saar pidasid eile nõu toimetuse uutes ruumides. Kuuendalt korruselt avanev vaade Tartu uuele arenevale linnakeskusele ja linna südames asuv töökoht aitavad kaasa sündmuste kiirele kajastamisele. Foto: Sille Annuk

Eesti Meedia koondas oma Tartus tegutsevad ajalehe-, raadio- ja teletoimetused Ülikooli tänaval valminud uude büroohoonesse.

Foto: graafika TPM

Kuuekorruselises büroohoones Ülikooli 2a asuvad tänasest Postimehe Tartu toimetus, Kuku raadio Tartu toimetus ja raadio Elmar. Samuti Kanal 2 Tartu stuudio ja fotoagentuur Scanpix Baltics.

Tele-, raadio- ja ajalehetoimetused võtavad koos Scanpixiga enda alla uue maja kuuenda korruse, viiendal alustavad aga tööd reklaamitoimetused ning Postimehe Grupi telemarketingi ja klienditeeninduse osakond. 

Viimane tähendab seda, et ka ajalehekuulutuste vastuvõtt ei käi järgmisest nädalast enam ajaloolises Gildi tänava majas, vaid uue büroohoone viiendal korrusel. 

Hoonesse pääseb nii Ülikooli tänavalt kui Vanemuise ülemise parkla poolt.

Linn peo peal

Postimehe Tartu toimetuse juht Tiina Reinart tuletas meelde, et Gildi tänava maja on olnud Postimehe kodu üle 70 aasta ning loomulikult on toimetusel selle paigaga emotsionaalne seos. «Aga uued ruumid on valgusküllased ja hunnitu linnavaatega. Võiks isegi öelda, et pool linna on valvsatel ajakirjanikel justkui peo peal,» rääkis ta. «Rõõmustav on seegi, et asume Tartu uues moodsas südames, linlaste kõige sagedasemate käiguteede läheduses.» 

Reinart usub, et tartlased harjuvad Postimehe toimetuse uue asukohaga. «Postimeest on Tartus tehtud 130 aastat. Tartus kasvas Postimees päevaleheks, ta on Tartuga nabanööri pidi seotud,» nentis ta. 

Moodne maja

Ehitusfirma Embach Ehituse juht Andres Salusaar tõdes, et Ülikooli tänavale kerkinud büroohoone on nutikate ja innovaatiliste lahenduste poolest üks Tartu moodsaimaid. Näiteks on uude majja paigaldatud nn targa maja küttesüsteem, mis on üks esimesi seesuguseid lahendusi Eestis. 

«Nii küte kui ka jahutus on lahendatud aktiivlae põhimõttel. Nõnda on tagatud ühtlane temperatuur kontoriruumi igas osas, samuti ökonoomsus. See nutikas lahendus loob inimesele võimalikult mugava ja ühtlase sisekliima igal aastaajal,» rääkis ta. 

Samuti kiitis Salusaar vastvalminud hoone arhitektuuri. «Valgetest tellistest laotud fassaad on kestev ja tekitab huvitava kontrasti kõrvaloleva tumepruuni SEB majaga,» lausus Salusaar.

Arendaja on rahul

Kaarsilla Kinnisvara arendusjuht Viljar Jänes lisas, et päris lõpptulemuseni läheb veel natukene aega, kuna mõned üüripinnad on veel tühjad, kuid üldjoontes ollakse hoonega rahul. 

Peale Eesti Meedia ettevõtete on uues majas LHV pank ning Kaarsilla Kinnisvara enda kontor. 

Ajalehekuulutuste vastuvõtt ei käi järgmisest nädalast enam ajaloolises Gildi tänava majas, vaid uue büroohoone viiendal korrusel.

Hoone kolmandale ja neljandale korrusele on pinnad broneerinud tarkvara- ja IT-ettevõtted Resta ja Masara. Viiendale korrusele tuleb ka hambakliinik TioDent.

Hoone siseõue esimesel korrusel avab aga järgmisel nädalal esinduspoe Sentafarm, kes on laiemalt tuntud kui Liivimaa lihaveise kasvataja. Samuti avab sisehoovis uksed väike kohvipood, mis pakub kaasaostmiseks ka kiiret suupistet.

Hoones on umbes 3500 ruutmeetrit büroopinda ning 500 ruutmeetrit kaubandus- ja teeninduspinda. Maa-alusesse parklasse mahub 22 sõidukit. Viljar Jänese sõnul läks maja ehitus maksma peaaegu 6,5 miljonit eurot. Kaarsilla Kinnisvarale on see esimene kesklinna rajatud büroohoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles