Sadamateatris esietendub lavastus tänapäeval olulistest asjadest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses mängivad Leila Säälik ja Margus Jaanovits (pildil) ning Kärt Tammjärv, Maria Annus ja Marika Barabanštšikova.
Lavastuses mängivad Leila Säälik ja Margus Jaanovits (pildil) ning Kärt Tammjärv, Maria Annus ja Marika Barabanštšikova. Foto: Maris Savik / Vanemuine

Vanemuine esietendab Sadamateatris 25. novembril Rootsi dramaturgi Kristian Hallbergi draama «Suluseis» («Variation», 2014), mille lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets.

Kristian Hallberg on öelnud, et ta kirjutab oma tumedamate külgede tundmaõppimiseks ja et endale pidevalt meelde tuletada: asjad ei ole üksnes mustvalged, meie hinge hall ala on see, mida peaksime kõige rohkem uurima.

«Autor on näidendi teksti kirjutanud paljutki, rohkesti ka selliseid asju, mis on praeguses maailmas väga olulised ja aktiivselt nähtavad,» ütles lavastaja. «Esialgu tundub, et näitemängu keskne teema on rahvastikuränne, kui aga terasemalt vaadata, siis räägitakse tavalise inimese reaalsest maailmast ja ettekujutusest, milline see tema meelest peaks olema.»

Näidendi on eesti keelde tõlkinud Kadri Papp. Kostüümikunstnik on Maarja Viiding, valguskunstnikud Andres Noormets ja Jaanus Moor. Mängivad Leila Säälik, Margus Jaanovits, Kärt Tammjärv, Maria Annus ja Marika Barabanštšikova.

Näidendi autor Kristian Hallberg võitis tänavu Rootsi etenduskunstide draamauhinna Medea. Ta on lubanud külastada «Suluseisu» esietendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles