Aktiivseid elanikke oodatakse helkurikõnnile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pimedal ajal on pisike helkur suureks abiks, et end sõidukijuhtidele piisavalt nähtavaks teha. Siiski pole see väike elupäästja kõikidel jope või mantli külge kinnitatud.

Täna saabki iga Lõuna-Eesti elanik anda panuse sellesse, et teha nähtavaks oma naaber, tuttav või teise piirkonna elanik, sest politsei ühes abipolitseinikega korraldab kolmandat korda Lõuna-Eesti kuues maakonnas ennetusürituse «Helkuriga sõbraks».

Osalejaid rohkem

Ennetusüritus algab õhtuhämaruses kell 17 ning kestab umbes tund aega. Alustuseks räägitakse helkuri tööpõhimõttest ja korrektsest kandmisest. Järgneb helkurikõnd valitud teelõikudel, et näidata teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet. Kõnni vältel jagatakse helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Ennetusüritus on aasta-aastalt muutunud menukamaks. Projekti «Helkuriga sõbraks» eestvedaja politseileitnant Rainer Rahasepp märkis, et 2014. aastal oli helkurikõnnil osalejaid üle 800, mullu aga juba tublisti üle tuhande. Samuti on kasvanud kogunemiskohtade arv. Kui eelmisel aastal korraldati kõndi 27 Lõuna-Eesti paigas, siis tänavu on neid 40.

Helkurita vaid vähesed

Tänavu on politsei Jõgevamaal algatanud kuusteist ja Tartus viis väärteomenetlust helkurita jalakäijate kohta, kellest enamik on olnud joobes. Politseileitnandi sõnul on pimedal ajal helkurit kandev jalakäija tänavapildis pigem norm kui erand ning eestlane on üldjuhul helkuriga sõbraks saanud.

Tänasele ennetusüritusele ootab politsei aga kõiki kohalikke elanikke, kellele läheb korda liiklusturvalisus. Kõik helkurid, mis jäävad helkurikõnnil üle, on plaanis riputada Tartu jõulukuusele, et need, kellel pisikest elupäästjat veel pole, saaksid selle endale puu küljest kaasa haarata. 

Helkuriga sõbraks

24. novembril kell 17.

Tartumaa kogunemiskohad: Tartu politseimaja (Riia 132), Tartu linnavalitsus (Raekoja plats 1a), kõrgem sõjakool (Riia 12), Luunja noortekeskus (Puiestee  8, Luunja), Roiu noortekeskus (Männi 2, Haaslava), Tähe noortekeskus (Tähe 101), Lähte lasteaed (Kase põik 3, Lähte) ja Elva politseimaja (Valga mnt 1, Elva).

Lisateavet ürituse kohta saab Lõuna prefektuuri Facebooki leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles