Hansa kooli juhid kähmlusest: keeruliste laste õpetamise koorem on koolile liiga raske (6)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa kooli koridorides jälgivad laste tegemisi turvakaamerad. Ent kooli direktor Liina Karolin-Salu ja õppejuht Marika Vares tõdevad, et neid oleks vaja tublisti rohkem, sest üha keerulisemate juhtumite korral tuleb kasuks, kui seintel on silmad. Ka teisipäeval kooli garderoobis puhkenud rüselus jäi turvakaamera vaatevälja ja aitab juhtunut paremini mõista.
Hansa kooli koridorides jälgivad laste tegemisi turvakaamerad. Ent kooli direktor Liina Karolin-Salu ja õppejuht Marika Vares tõdevad, et neid oleks vaja tublisti rohkem, sest üha keerulisemate juhtumite korral tuleb kasuks, kui seintel on silmad. Ka teisipäeval kooli garderoobis puhkenud rüselus jäi turvakaamera vaatevälja ja aitab juhtunut paremini mõista. Foto: Sille Annuk

Üleeilne uudis, et Hansa kooli rüseluses kukkus üks 5. klassi poiss kokku ja viidi haiglasse, tõstatas valusa küsimuse: kuidas saavad koolid hakkama raskete mürsikutega, kui nendega toime tulemiseks pole neil piisavalt abiväge?

Teisipäeval pidid Tartu Hansa kooli töötajad kutsuma kooli kiirabi ja politsei, sest garderoobis viienda klassi poiste vahel puhkenud rüseluse käigus kaotas üks lastest teadvuse ja tuli viia haiglasse tervisekontrolli.

Kooli direktori Liina Karolin-Salu sõnul ei saa juhtunut nimetada jõhkraks kakluseks, poissi võis rüseluse käigus tabada terviserike. Vahejuhtum tõstatas küsimuse, kas tavakoolid on ikka valmis vastu võtma keerulisi õpilasi, kes vajaksid igal sammul palju rohkem täiskasvanute tuge kui nende eakaaslased.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles