Suure elamu seintele sobivad suured pildid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese ja teise korruse vahele trepi kõrvale seintele on Liina Pulgese ja Ilmar Kruusamäe ühisel nõul vaatamiseks välja pandud kolm maali, mille hulgas on kaks eriti suurte mõõtmetega – maal ükssarvest ja Tõnis Mäe portree.
Esimese ja teise korruse vahele trepi kõrvale seintele on Liina Pulgese ja Ilmar Kruusamäe ühisel nõul vaatamiseks välja pandud kolm maali, mille hulgas on kaks eriti suurte mõõtmetega – maal ükssarvest ja Tõnis Mäe portree. Foto: Kristjan Teedema

Varnja külas suviti tegutsev Voronja galerii alustab Tartus uut korternäituste sarja Ilmar Kruusamäe loomingu väljapanekuga.

Ilmar Kruusamäe loomingust on kõige rohkem tuntud tema hiiglaslikku mõõtu maalitud portreed. Kaks neist on nüüd välja pandud Tähtvere servas kahekorruselises eramus, kus on pool aastat elanud Liina ja Oliver Pulges oma lastega. Õuest esikusse astujale vaatab vastu Matti Milius, piip habemes, teisele korrusele astuja kohtub aga Tõnis Mäega.

Mitmele suurele ja väikesele pildile lisaks on joonistusi. Mõni maal on väga uus ja avalikkusele veel näitamata, näiteks naisaktid kamina vastas. Ühes lastetoas on aga kassipoja maal aastast 1979, see on samuti jäänud seni näitustele esitamata. Ka ülemise ja alumise korruse WC-s leidub Kruusamäe loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles