Tartumaa omavalitsusjuhid annavad uuele valitsusele aega atra seada

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeg näitab, kas Jüri Ratase valitsus täidab talle pandud lootused.
Aeg näitab, kas Jüri Ratase valitsus täidab talle pandud lootused. Foto: Tairo Lutter

Täna andis ametivande keskerakondlase Jüri Ratase juhitav valitsus. Mida ootavad uuelt valitsuselt Tartu- ja Jõgevamaa omavalitsusjuhid?

Urmas Klaas, Tartu linnapea, Reformierakond

Soovin uuele valitsusele jõudu ja koostööd Eesti riigi kui terviku arendamisel. Hinnangut saab anda tegude, mitte sõnade järgi. Seepärast ootangi tegusid.

Tartu linnast vaadatuna on väga olulised kiired transpordiühendused ja seda teemat rõhutan jõuliselt.

Esiteks Tallinna-Tartu maantee täies pikkuses neljarealiseks kiirteeks ehitamine. Põhiline on, et valitsusel jätkuks julgust teha poliitiline otsus Tallinna-Tartu 2+2 kiirtee kohta ning see ka ellu viia.

Teiseks on oluline edasi minna raudteeliikluse arendamisega. Tallinna-Tartu liin on vaja saada kiiremaks ehk raudteesse on vaja juurde investeerida. Tartule on tähtis rongiühendus Riiaga ja selleks tuleb valitsusel teha tõhusamat koostööd Lätiga.

Kindlasti on vaja jätkata riigireformi, mille osaks on omavalitsuste tulubaasi suurendamine. Alustada tuleb 2007. aastal kärbitud tulumaksu osa taastamisega  omavalitsuste eelarvetes. Tartu on kaotanud ja kaotab aastas seetõttu keskmiselt neli miljonit eurot.

Gennadi Kulkov, Kallaste linnapea, parteitu

Vara veel midagi aravata, las nad natuke töötavad. Lootus on, et elu läheb paremaks. Neil on seal punkt, et suurendatakse kohalike omavalitsuste toetust. Eks näis, kuidas nad seda suudavad ja kust raha võtavad.

Aivar Aleksejev, Ülenurme vallavanem, Reformierakond

Aeg näitab. Lubadused on suured. Kui kõik suudetakse ka täita, siis mis selles halba on. Tahe on suur, kuid teine asi on võimalused. Küsimus on rahas: kuidas soovid ja võimalused klappima saada.

Aleksandr Suvorov, Meeksi vallavanem, Keskerakond

Lootus on, et läheb paremaks. Oleks väga hea, kui omavalitsuste otsused ja nägemused oleks üle teatud ametnike arvamusest, kes istuvad kuskil Tallinnas kümnendal korrusel, aga teavad kõige paremini, kuidas kohalikul tasandil peab asju tegema. Tahaks väga loota, et selliste ametnike töökvaliteet paraneb.

Andu Tõrva, Alatskivi vallavanem, IRL

Ootan, et regionaalpoliitika hakkaks paremini toimima ning et haridusele vaadataks teise pilguga. Ootused on suured. Tegelikult oli juba aastaid näha, et vahetust on vaja.

Tarmo Raudsepp, Tabivere vallavanem, parteitu

Eks näha ole, mida reaalselt tegema hakatakse ja kuidas. Maapiirkonna vallale on muidugi tähtis, kuidas elu maal näha tahetakse: kas tahetakse, et see säilib ja toimib või mitte. Samuti tuleks vaadata seda poolt, miks on väljaränne maapiirkondadest nii suur.

Eesti maaelu pikaajalised prognoosid on üsna hävitavad. Kas nii ka läheb, sõltub väga palju Toompeal tehtavast tööst.

Priit Pramann, Puhja vallavanem, Reformierakond

Tehku tööd! Lubadusi on ajakirjanduses jagatud igasuguseid ja on öeldud, et omavalitsuste elu on sama hea või läheb veel ilusamaks. Peaks soovima neile ainult jõudu, kui see tõesti nii on. Aeg annab arutust.

Ivar Tedrema, Kambja vallavanem, parteitu

Soovin, et uus valitsus oleks näoga rohkem rahva poole, eriti just maarahva poole. Olles ka Eesti ja Tartumaa omavalitsuste liidu aseesimees, võin küll öelda, et viimastel aegadel pole kõrgemalt poolt omavalitsuste soovide ja tahtmistega kuigivõrd arvestatud.

Maano Koemets, Rannu vallavanem, parteitu

Üks valitsus tuleb, teine läheb, aga eks elu läheb ikka edasi. Erilisi unistusi pole, et midagi päevapealt muutub. Aga kindlasti peaks uue valitsuse üks prioriteete olema sisejulgeolek, politsei ja päästeameti jätkusuutlik toimimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles