Lutsu majamuuseum näitab kirjanike kujusid

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Lutsu Majamuuseumis on vaadata näitus Alma Maari (pildil) valmistatud Eesti lastekirjanike miniatuursetest kujudest.
Oskar Lutsu Majamuuseumis on vaadata näitus Alma Maari (pildil) valmistatud Eesti lastekirjanike miniatuursetest kujudest. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnus elav kunstnik Alma Maar valmistas kõikidele imetlemiseks seitsme tuntud lastekirjaniku kujud.

Nii seisavadki umbes 30 sentimeetri pikkused Eno Raud, Edgar Valter, Oskar Luts, Leelo Tungal, Aino Pervik, Ellen Niit ja Heljo Mänd täisriietuses klaasi taga vitriinil ning ei pelga ühtegi inimest, kes neid vaatama tuleb.

Otsustamine, millisest lastekirjanikust pisikuju valmistada, tuli Alma Maarile lihtsalt ja loomulikult. Endise algklasside õpetajana on ta just nende lastekirjanikega väga palju kokku puutunud ja nii on nad talle ka südamelähedased.

Maar ei oska öelda, kui kiiresti ta kujud valmis vorpis, kuid teab, et alustas nende valmistamisega pärast Edgar Valteri 80. sünniaastapäeva tähistamist 2009. aastal.

Maar annab lootust, et seitse lastekirjanikku saavad vitriini taha kuulsaid sõpru veel juurde.

«Tahaks, et neid oleks ikka kümme,» ütles ta. «Võib-olla teen Jaan Rannapi, Harri Jõgisalu või hoopis Ira Lemberi,» ei ole kunstnik veel kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles