Pika tänava äärde kerkib kolm elamut

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava uued kortermajad on Fortuuna kvartalis ühed esimesed. Moodsad hooned projekteeris arhitektuurikonkursi võitnud OÜ Kauss Arhitektuur.
Pika tänava uued kortermajad on Fortuuna kvartalis ühed esimesed. Moodsad hooned projekteeris arhitektuurikonkursi võitnud OÜ Kauss Arhitektuur. Foto: eskiis

Järgmise aasta lõpuks valmib Pika tänava ääres kolm ühise maa-aluse autoparklaga kortermaja, mis loob kesklinna piirkonda 64 uut korterit.

Domus Kinnisvara maakleri Kristo Kivisalu sõnul on Fortuuna kvartalisse kerkivad elumajad erilised selle poolest, et need asuvad kesklinna ja paljude tööandjate läheduses. Teiseks iseloomustab OÜ Kauss Arhitektuur projekteeritud maju roheline mõtteviis.

«Nende majade puhul on arvestatud Tartu kompaktsust – igale poole saab ka jalgrattaga minna,» rääkis Kivisalu. Seetõttu on autoparklasse rajatud uudne jalgrattahoidla. Peale selle saab autoparklast liftiga kohe oma korrusele ja maja on energiasäästlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles