Tartu ja Tartumaa noored lauljad võistlesid edukalt Orissaares

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orissaares tundsid teiste hulgas võidurõõmu Henrik Tamm (vasakult), Joanna-Maria Suurmets, juhendaja Tiia Puhvel, Karl-Markus Kaiv ja kontsertmeister Marika Lang.
Orissaares tundsid teiste hulgas võidurõõmu Henrik Tamm (vasakult), Joanna-Maria Suurmets, juhendaja Tiia Puhvel, Karl-Markus Kaiv ja kontsertmeister Marika Lang. Foto: Signe Soonberg

Orissaares noorte lauljate äsjasel konkurss-festivalil Võluhääl suutsid mitmelt poolt Eestist kogunenud lauluhuviliste noorte hulgas end parimate hulka laulda Tartu linna ja maakonna esindajaid.

Mitmete laulustuudiote kõrval olid esindatud Tartu Karlova kooli koorikool ja Narva koorikool ning Tallinna muusikakeskkool ja Georg Otsa nimeline Tallinna muusikakool. Lauljaid hindas žürii, kuhu kuulusid dirigent Mikk Üleoja (esimees), ooperilaulja Aile Asszonyi ning hääle- ja esinemistreener Katri-Liis Vainio.

Esimeses vanuserühmas (8-10 a) võitis esikoha Lee Holm Tartu laulustuudiost FA-Diees (juhendaja Ingrid Otti).

Teises vanuserühmas (11-13 a) noppisid kõik kolm eriauhinda Tartu ja Tartumaa lauljad: Anett Rajaste ja Hella-Hildegard Niitra Alatskivi kunstide koolist (juh Made Ritsing) ning Joanna-Maria Suurmets Karlova kooli koorikoolist (juh Tiia Puhvel).

Kolmandas vanuserühmas (14-16 a) tuli teisele kohale Karl-Markus Kaiv Karlova kooli koorikoolist ning neljandas vanuserühmas (17-19 a) laulis sama kooli noormees Henrik Tamm end teisele kohale ja pälvis ka eripreemia.

Konkurss-festivalil Võluhääl tunnustati ka juhendajaid. Parimateks vokaalpedagoogideks tunnistati Rena Bõkova Narva koorikoolist ja Tiia Puhvel Karlova kooli koorikoolist. Eripreemia sai laulustuudio FA-Diees õpilaste artistlikkuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles