Kaks tartlast saavad täna kodanikupäeva aumärgi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kodanikupäeva aumärgi-saajatest on Aune Valk.
Üks kodanikupäeva aumärgi-saajatest on Aune Valk. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 15 annab siseminister Hanno Pevkur ajaloomuuseumi Suurgildi hoones üle kodanikupäeva aumärgid 15 silmapaistvale inimesele. Aumärgi saajate hulgas on kaks tartlast – Aune Valk ja Kristi Aria.

Aune Valk on peale põhitöö haridus- ja teadusministeeriumis panustanud vabatahtlikuna mitmesugustesse ettevõtmistesse.

Ta veab Tartus projekti «Tuluke», mille siht on kogukonna ja kooli koostöö edendamine. Koos Kristel Ressiga koondas ta head koostöönäited ja teadlaste soovitused tänavu raamatusse «Rõõmuga kooli. Kodu ja kooli koostöö käsiraamat». Aune Valgu avatud ja hooliv tegutsemine on aidanud palju kaasa Tartu Karlova seltsi arendamisele. Muu hulgas on ta korraldanud Karlova isadepäeva ja Eharoosa kirjandusõhtuid.

Kristi Aria / Kristjan Teedema
Kristi Aria / Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kristi Aria asutas 15 aastat tagasi Tartus kooli rahvusvahelise taustaga lastele. Ta on muutnud Tartu rahvusvahelise kooli eri kultuuride kogukonnakeskuseks ning tugevaks sillaks Eesti ja lapse päritolukultuuri vahel. Kristi Aria on olnud asendamatu paljudele kaugemalt pärit peredele ja nende lastele Tartus, aidates neil Eesti elu ja kultuuriga kohaneda ning võimaldades head haridust.

Kodanikupäeva aumärgiga tunnustab siseministeerium vastutustundlikke ja hoolivaid inimesi, kes edendavad kodanikukasvatust või teevad vabatahtlikku tööd oma kogukonnas. Aumärki antakse välja alates 1998. aastast ning tänavu tehti tunnustusele 85 ettepanekut.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles