Künter Rothberg Düsseldorfi Grand Slamil viies

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künter Rothberg.
Künter Rothberg. Foto: Liis Treimann

Kolm Tartu Do judokat osales Grand Slami maailmakarika etapil Saksamaal Düsseldorfis.Kokku oli  võistlemas üle 500 judoka 49 maalt.





Edukaim oli taas Künter Rothberg kehakaalus -73 kg. Esimeses ringis vaba olnud Künter alistas seejärel Hasan Vanlioglu Türgist ning grusiinlase Nugzar Tatalashvili. Kohtumises Hispaaniat esindava jaapanlase Kiyoshi Uematsuga sooritas Künter oma lemmiktehnikaga enda ja treeneri arvates ipponit vääriva heite.Kohtunikud leidsid aga ,et hoopis hispaanlane väärib võitu ja nii ka läks.

Meie mees sai küll viienda koha eest piisavalt punkte, et jõuda nende valitute hulka, kel asja Londoni olümpiale.Sel  aastal see juba teine viies koht , olümpiakoha kindlustamiseks oleks vaja aga medalit.Ehk nädala pärast Varssavi MK-l.


Raskekaalus oli Do esindatud kahe mehega. Olümpiakoha tõenäoliselt kindlustanud  Martin Padari jaoks lõppes võistluse juba esimeses ringis kaotusega prantslasele Pierre Alexander Robin’ile. Allajäämise põhjus oli ka kohtumise keskel saadud  kerge vigastus.


Noor raskekaalulootus Juhan Mettis esines aga edukalt. Esimeses ringis alistas ta Venemaa 2010 aasta meistri Sergei Prokini ja seejärel lisaajal belglase Luuk Verbij.


Järgmine vastane oli aga 2004 aasta olümpiavõitja ning  eelmise aasta Jaapani meister Keiji Suzuki. Siin enam jaks üle ei käinud ja tasuks jäi 9.koht ning 36 punkti reitingusse.


Samal ajal toimus meie sõpruslinnas traditsiooniline noorte judoturniir, kus 14 aastane Kevin Klaos alistas kolm vastast ja sai kolmanda koha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles