Tartu üliõpilasteater uurib salapärase Kaspar Hauseri juhtumit

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Kalev Kudu.
Lavastaja Kalev Kudu. Foto: Sille Annuk

Tartu üliõpilasteatris on valminud Kalev Kudu uus lavastus «KH kood ehk Kaspar Hauseri juhtum», mis viib vaataja aastasse 1828, kui Nürnbergi tänavatele ilmub 16-aastane Kaspar Hauser. Keegi polnud teda varem näinud. Ja tema polnud kedagi varem näinud.

«Ta ei oska rääkida ega kõndida. Keegi ei tea, kas ta näeb valgust ja kuuleb helisid. Keegi ei tea, mis juhtus selle võõraga minevikus. Ta on mõistatus,» tutvustab Tartu üliõpilasteater uuslavastust. «Kuidas jääda ellu ühiskonnas, kuhu sa pole kunagi kuulunud? Kuidas jääda ellu, kui sind üritatakse ümber kasvatada? Kes sa oled, kui sind veel ei olegi?»

Nimiosas on Peeter Piiri, kes on ka dramatiseeringu autor. Lavastuse kunstnik ja muusikaline kujundaja on Kiwa. Esimesed etendused on täna ja 19. novembril algusega kell 19 Tartu üliõpilasmajas (Kalevi 24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles