Uus bluusiplaat kui elamuslik näide piiriülesest koostööst

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Rootsi plaadil «Winter» on 13 bluusilugu, kõik tema viiside ja laulusõnadega.
Andres Rootsi plaadil «Winter» on 13 bluusilugu, kõik tema viiside ja laulusõnadega. Foto: Raimu Hanson

Täna ilmub Tartu slaidkitarrist Andres Rootsi kirjutatud lugudest uus CD-album «Winter», mis on salvestatud aastail 2012–2016. Plaadi 13 salvestist on suuremas osas valminud Asko-Romé Altsoo stuudios Tartus, nendesse on lisandusi tulnud üle meie kodumaa piiride.

Piiriülese koostööga seoses torkas silma eilne pressiteade Tartu ülikooli rahvusvahelistumise seminarist. Väga vabalt võiks rahvusvahelistumisest kõnelda omast vaatevinklist – muusika loomise ja esitamise alal – Andres Roots.

Nimelt on tema eelmistelgi plaatidel kõlanud mitu rajatagust muusikut. Uuel autoriplaadil teevad kaasa James Dalton, Bert Deivert ja Howard Fishman (USA), Louie Digman, Steve Lury ja Richard Townend (Inglismaa), Lorete Medne ja Edgars Galzons (Läti), Ismo Haavisto (Soome) – rääkimata kodumaistest Andres Mikust, Peeter Piigist, Mikk Tammepõllust ja Raul Terepist.

Nende ühine musitseerimine annab kuulajale mitut liiki elamusi. On ka kolm instrumentaali, kuid enamasti on plaadil saate taustal erisuguste esitajate lauluhääl. Ja sealhulgas on üks väga meeldiv erand – nagu leevike lumise õunapuu otsas tundub keset mehiseid hääli lätlanna Lorete Medne plaadi kümnendas loos «Solitaire».

Muusikalist läbilõiget plaadist saab kuulata siinkohal.

Andres Rootsi veebisaiti saab pilku heita siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles