Heeringasalati kõrvale üks revolutsioon, palun

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Karl Edgar Tammi tutvustab Musta Kasti lavastuses laudkonnale Hans Heidemanni (1896–1925) elu ja tegevust ning näitab ka tema fotot. Etenduse piletiga kaasneb serveeritud toit, mis põhiosas koosneb heeringasalatist.
Näitleja Karl Edgar Tammi tutvustab Musta Kasti lavastuses laudkonnale Hans Heidemanni (1896–1925) elu ja tegevust ning näitab ka tema fotot. Etenduse piletiga kaasneb serveeritud toit, mis põhiosas koosneb heeringasalatist. Foto: RUUDU RAHUMARU

Teatri Must Kast uuslavastuses «Kangelased» istuvad näitlejad koos publikuga pidulikult söögilaua taga, et rääkida revolutsionääridest ja inimesest tema ideede taga ning küsida ka  nüüdisaegse eestlase (põhi)­mõttekindluse järele.

Muutused poliitikas nii kodus kui ka väljaspool panevad kunsti ühiskonnas toimuvale reageerima. Nii langes Peeter Volkonski lavastatud «Kangelased» ühte Ameerika presidendivalimiste ja kodumaise võimuvahetusega.

Kuigi kangelasteks on lavastuses nimetatud sajanditaguseid kommunistlikke revolutsionääre, ei ole etendus ja selles mängivad näitlejad ideoloogiliselt kallutatud. Näitlejatest on saanud kunagiste juba unustusse langevate nimede avajad ideoloogiaülesest vaatevinklist, milles püütakse näha inimest tema ideede taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles