Raamatusse jõudsid haldjateod ehk lood doktor Haldja Käärist

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Haldja lugude autor Juhani Püttsepp koos ema Linda Püttsepaga, kes on töötanud ämmaemandana ja kelle lugusid Juhani raamatut kokku pannes samuti kasutas.
Doktor Haldja lugude autor Juhani Püttsepp koos ema Linda Püttsepaga, kes on töötanud ämmaemandana ja kelle lugusid Juhani raamatut kokku pannes samuti kasutas. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul esitles Juhani Püttsepp ülikooli kohvikus raamatut «Doktor Haldja lood», mis jutustab kahest lasteaiaealisest tüdrukust, neid üksi kasvatavast emast ning sellest, milliseid tarmukaid nõuandeid jagab neile pensionipõlve pidav arst.

Teose nimitegelane on Tartu lastearst Haldja Kääri (1921–2008), kelle elust on raamatu lõpuosas ka pikk peatükk ja kellest vanu fotosid näidates Juhani Püttsepp eile pikemalt kõneles.

Püttsepa esimene mälestus doktor Haldja Käärist pärineb aga tema enda varasest lapsepõlvest, kui tal oli tõusnud kõrge palavik ja arst tuli koju kutsuda ning kui ta siis Lina tänava nakkushaiglasse ravile viidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles