Võru linnapea umbusaldamine kukkus läbi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Tulik.
Ülo Tulik. Foto: .

Võru linnavolikogu seitsme opositsioonipoliitiku esitatud umbusaldusavaldus linnapea Ülo Tuliku vastu ei leinud volikogu teiste liikmete toetust.

19st kohal olnud volikogu liikmest hääletas umbusalduse poolt 5 saadikut ning vastu 14, teatas linnavalitsus.

Umbusaldamise põhjuseks tõid Võru linnavolikokku kuuluvad Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Rahvaliidu ja Keskerakonna esindajad Võru linnas jäätmeveo hinna kallinemise.

Linnapea nentis, et prügiveo hind Võrus on küll kallinenud, kuid hinnad jäävad siiski üheks madalamaks Lõuna-Eestis. Linnapea sõnul ei olnud umbusalduse näol tegemist n-ö rahva huvide eest seismisega, vaid opositsiooni püüdega kahjustada linnapea mainet ning läbi selle mõjutada riigikogu valimiste tulemust.

«Tänase umbusalduse mittetõsidust kinnitab fakt, et seitsmest allakirjutanud opositsiooniliikmest oli kohale tulnud vaid viis. Tõde on see, et prügiveo hinnad kehtestab ikkagi volikogu, mitte linnapea ainuisikuliselt. Linnpea kohustus on täita volikogu poolt määratud ülesandeid,» kommenteeris Ülo Tulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles