Isadepäeva kalapüügivõistlus jääb seekord ära

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanal on kaetud nõrga jääga ning isadepäeva kalapüügivõistlus jääb kahjuks tänavu ära.
Anne kanal on kaetud nõrga jääga ning isadepäeva kalapüügivõistlus jääb kahjuks tänavu ära. Foto: Margus Ansu

Alates 2008. aastast järjepidevalt Anne kanali ääres toimunud isadepäeva kalapüügivõistlus jääb ära. Põhjuseks mõistagi ilmataadi vembud – kanal on kattunud jääga, aga see on veel nii õhuke, et kalastajaid ei kanna.

Võistlus pidanuks toimuma pühapäeval, kuid seis on selline, et spinninguga enam ning sikutiga veel püüda ei saa, tõdes Lea Saar võistlust korraldavast Lõuna-Eesti kalastajate klubist.

«On helistatud ja küsitud, et kas ikka kuidagi ei saa, et äkki jää kannab – aga käisin ise vaatamas ja ei kanna,» nentis Lea Saar.

Saar lisas, et kunagi varem pole nad isadepäeva püügivõistlust pidanud ära jätma, kuigi ilmaolusid on olnud igasuguseid. Ükskord oli kanali serv jääs ja lapsed ehitasid kaldal lumememmesid, kuid püüda ikkagi kannatas. Mullu kimbutas osalejaid jällegi lausvihm, kuid sellele vaatamata kogunes osalema üksjagu isasid-lapsi.

Lea Saar on siiski kindel, et võistluse ära jäämine väikeste kalastushuviliste jaoks liiga kurb sündmus ei ole. «Eks siis võetakse midagi muud ette ja tehakse näiteks tubaseid tegevusi. Peaasi, et pere saab koos olla ja ühiselt midagi teha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles