Tartlased näitasid Abergi mälestusvõistlustel tulemuslikku maadlust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjestiku teise kindla turniirivõidu teeninud Max Hristjuk (punases maadlustrikoos) Tartu Kalev/Englase klubist.
Järjestiku teise kindla turniirivõidu teeninud Max Hristjuk (punases maadlustrikoos) Tartu Kalev/Englase klubist. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peeti Kuusalu spordikeskuses 45. korda elukutseliste maailmameistri Aleksaner Abergi mälestusvõistlusi. Kohale sõitis üle 150 maadleja 28 erinevast maadlusklubist.

Tartu Kalev-Englas meeskond oli esindatud seitsme maadlejaga, kellest kuus jõudsid ka poodiumile, teatas treener Kristjan Press. Pjedestaalikohtadele jõudsid ka Tartu valla spordiklubi ja Luunja MK Jaan esindajad.

Sünniaastalt 2007. aasta ja nooremate seas võitis kehakaalus 35 kg Karlis Ander All kolm vastast ilmse punktide ülekaaluga ja ühe vastase punktidega 10-5. 2004 - 2006 vanusegrupis näitasid eriti kindlat maadlust kehakaalus 45 kg Artur Jeremejev ja kehakaalus 35 kg Max Hristjuk. Mõlemad alistasid kõik vastased vähem kui minutiliste matšidega ja ülekaalukate punktiskooride või seljavõitudega.

Kehakaalus kuni 50 kg suutis Tambet Palgi näidata kindlamat maadlust kui hooaja alguses ning võttis kolm matšivõitu ja esikoha.

Kehakaalus kuni 40 kg maadles kaks väga tasavägist matši Ivan Kulak. Mõlemas matšis sai tartlane võitluslikud 3-2 punktivõidud, kuid finaalis maksis esimesel minutil tehtud viga kätte ja sellest ka kaotus. Kokkuvõttes tähendas see Ivanile teist kohta.

Kuni 65 kg näitas targasti maadelnud Robin Samarüütel raskekaalu poiste mõistes ilusaid võtteid ja sai tasuks hõbemedali.

1999 - 2004 vanuseklassis maadelnud Robin Krivmen kahjuks soojendusel saadud vigastuse tõttu oma taset näidata ei saanud.

Tartumaa poistest jõudsid esikolmikusse veel 2004. aasta vanusegrupis maadelnud maadlusklubi Jaan esindaja Joosep Pärnalaas, kes saavutas hõbemedali kehakaalus 45 kg ja 1999 - 2003 vanusegrupis maadelnud Tartu valla SK esindaja Kalmer Kukk, kes saavutas kehakaalus 63 kg pronksmedali.

Meeskondlikult saavutas Tartu Kalev-Englas 2004 - 2006 vanusegrupis 2. koha. Üldarvestuses jäid tartlased punkti kaugusel nii hõbedast kui pronksist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles