Parkimine ja liiklus Tartu maratoni ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parikimisskeem finišis.
Parikimisskeem finišis. Foto: Repro

Start

Parkimine stardison tasuta.

Otepää linnas, stardipaiga lähistel paiknevatesse parklatesse pääseb  hommikul kell 6-7. Linnas paiknevate parklate täitumisel suunatakse maratonile tulevad sõidukid (v.a. lubadega bussid) Otepää lähistel olevatesse parklatesse järgnevalt: Tartu ja Kanepi suund- Alajaama parklad P10,11, Rõngu ja Sihva suund– Pühajärve parklad P12,13, Valga suund- Munamäe parkla P14. Liikumine parklatest starti käib jalgsi.

Finiš

Finišis on parklapääsme hind 5 eurot ning neid müüakse eelmüügist ja parklatesse sissesõidul. Eelmüügist ostetud parklapiletiga tagad kiirema jõudmise parklasse lühendades piletimüügist põhjustatud järjekordi. Tasuta parkimine võimaldatakse vaid enam kui 10-kohalistele bussidele.
Ainult eelmüügist ostetud finishiparklapääsmega on bussitransport Elvast Otepääle ja Arulasse parklapileti esitamisel tasuta.

Liikleja meelespea

*  Arvesta starti sõites, et samal ajal liiguvad Otepää suunas tuhanded autod. Seega varu piisavalt aega starti jõudmiseks (ole kohal vähemalt 1 tundi 30 minutit enne starti)
* Kolonnis sõites väldi põhjendamatuid möödasõite, sest ühtlaselt liikudes jõuavad kõik kiiremini ja ohutumalt kohale
* Pärast starti saab teeninduspunktidesse Otepäält üle fooriga ristmiku või mööda Valga maanteed (pärast suusatajate teeületamist Munamäe all kell 9.30) Restu suunas.
* Teeninduspunktidesse ja finišisse sõitu juhatavad vastavad suunaviidad.
* Finišipaika saab mööda Otepää-Rõngu maanteed või Otepää-Kintsli-Laguja-Elva kaudu.
* Arula-Puka maanteel on Meegastemäel rajaületuskoht suletud kell 10.30-14.       
* 31 km stardipaika pääseb Otepäält ainult fooriga ristmikult Pühajärve suunas mööda Pühajärve – Puka maanteed Arulani ja Rõngu poolt tulles kuni 10.45ni Palu - Arula teed mööda.
* Arula – Puka maanteel on Meegastemäe rajaületuskoht liikluseks suletud kell 10.30 – 14.
* Pärast 31 km starti saab sõita finišipaika Arula – Palu - Hellenurme või Otepää – Kintsli – Laguja – Elva kaudu.
* Tasuline finišiparkla asub Elva - Hellenurme maantee 2. kilomeetril jahilasketiiru tee ristis. 
* Finišis parkimist mittesoovivad autod suunatakse edasi Elva või Hellenurme poole (parkimiskeeld Hellenurme maanteel finiširistmikust 300m kummalegi poole ja lisaks Elva poole paremal pool teed kuni Elva raudteeülesõidukohani).
* Maanteid, mida ületab maratonirada, ei suleta liikluseks, kuid eesõigus on suusatajatel ja tuleb jälgida ka liikluse reguleerijad. Mõlemal pool rajaületuskohta 50m ulatuses kehtib peatumiskeeld mõlemal pool teed.
* Parklate olemasolul teeninduspunktis või rajaületuskohas tuleb sõiduk parkida sinna, puudumisel parkimine vaid tee ühte äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles