Peipsi hakkab tasapisi jäätuma, piirivalve keelab järvele minna

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane on asunud Peipsit kaanetama, näitab 9. novembril tehtud veebikaamera ülesvõte Varnjast.
Pakane on asunud Peipsit kaanetama, näitab 9. novembril tehtud veebikaamera ülesvõte Varnjast. Foto: Veebikaamera foto / Kalastusinfo.ee

Kuna nõrgal jääl viibimine kujutab endast ohtu inimelule, on alates tänasest keelatud Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääle ja jäätunud osadele minek jalgsi ja transpordivahendiga.

Lõuna prefektuuri teatel hakkab jäälemineku keeld kehtima tänasest, 9. novembrist. Piirivalvurid paigaldavad järvelemineku enam levinud kohtadesse hoiatussildi ning alustatakse jääluuret, et selgitada välja jää kandevõime.

Tänahommikuse seisuga oli Peipsi järvistul kalda servades tekkinud jääkate, mis mõnel pool ulatus paarisaja meetri kaugusele järvele. Inimest selline jää veel ei kanna. Kui jääolud paranevad, leevendatakse kehtestatud piiranguid.

Lõuna prefektuuri piirivalvekomissar Marek Klaus ütles, et ohutu jääleminek on tagatud, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles