Vana kellamängu kritiseerinud muusik kuulas uuenenud kariljoni palad üle

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Raho Langsepp andis intervjuu esmaspäeval Raekoja platsil kohe pärast seda, kui oli kuulanud kellamängu esituses Pjotr Tšaikovski «Suhkruploomihaldja tantsu».
Muusik Raho Langsepp andis intervjuu esmaspäeval Raekoja platsil kohe pärast seda, kui oli kuulanud kellamängu esituses Pjotr Tšaikovski «Suhkruploomihaldja tantsu». Foto: Sille Annuk

Kui kevadel tuli jutuks, et Tartu kavatseb raekoja torni tellida Hollandi kuninglikust valukojast juurde 16 uut kella, kirjutas muusik Raho Langsepp artikli, milles selgitas vajadust enne uute kellade tellimist olemasolevad 18 häälde panna. Kellamängu muusikust projektijuht Merle Kollom kirjutas vastusartikli.

Raha kogunes tänu tublidele aitajatele nii palju, et osutus võimalikuks viia Karlsruhest pärit senine kariljonikomplekt Hollandisse, kus nad viidi kooskõlla uute kelladega.

28. oktoobri õhtul oli raekoja ees uuenenud kellamängu rahvarohke ja kärarikas avakontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles