Võnnu meelitab uusi vallakodanikke saja euroga

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Reuters / Scanpix

Tartumaal asuv Võnnu vallavalitsus võttis kuu alguses vastu määruse, millega premeeritakse valda registreeruvaid inimesi saja euroga.

Ametlikult on tegu kodualustustoetusega ning seda on õigus saada neil, kes on end alates 1. novembrist registreerinud Võnnu valla elanikuks ja kellel on järgneva aasta 1. jaanuari seisuga kehtiv elukoha registreering Võnnu vallas. Toetuse suurus on 100 eurot inimese kohta ning see makstakse välja järgmise aasta 16. jaanuarist 31. märtsini esitatava avalduse alusel.

Võnnu vallavanem Teet Helm selgitas, et niisuguse aastalõpukampaaniaga soovitakse motiveerida vallas elavaid inimesi, kes on mujale sisse kirjutatud. Kodanikke on Haaslava ja Mäksa vallaga ühinemisplaane pidavale Võnnule juurde vaja ennekõike seetõttu, et praegu ei saada kokku haldusreformi seadusega ette nähtud 5000 inimese piiri. Puudu jääb paarsada hinge. Täpsustavale küsimusele, kas toetuseks ette nähtud sada eurot makstakse uuele sissekirjutanule puhtalt peo peale või tuleb selle pealt tasuda ka makse, jäi Helm vastuse võlgu. «Pean seda ise ka täpsustama,» tõdes ta.

Helm lisas, et inimesi proovivad motiveerida ka Mäksa ja Haaslava, seda teenusepakettide kaudu, kus valda sisse kirjutanud inimesed on eelistatud. Lisaks on osa Meeksi valla külasid avaldanud soovi liituda Võnnuga. Selleks korraldatakse Meeksis 13. ja 14. novembril rahvaküsitlus ning enne seda nende külade inimestega arvestada ei saa.

Teet Helm ei soovinud oletada, kui palju inimesi kampaania käigus end Võnnu valda sisse kirjutab, kuid mõnikümmend võiks neid tema arvates olla küll. Varem pole Võnnu niisugust kampaaniat korraldanud.

Kampaania käigus valda registreeruvad inimesed võivad tekitada veidi tuska Võnnu valla põliselanikele, kuid mõeldud on nendegi peale. Eesti vabariigi aastapäeva pidulikul kontsertaktusel loositakse vallaelanike vahel välja kolm lisatoetust summas 200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles